7 Effektiva sätt att bekämpa utbrändhet

Du har blivit värre att arbeta och inte har tid, även om du fortfarande lägger ut hundra procent? Du är ständigt i dåligt humör? Du vaknar trött https://psicologiainfantilmarbella.com/gift-pappa-vad-den-stora-ldersskillnaden-handlar/? Det verkar som om den ackumulerade stressen ledde dig till känslomässig utbrändhet. Vi berättar hur vi vinner det.

Inte en enda arbetande person är säker från emotionell utbrändhet – ett tillstånd av konstant trötthet som uppstår mot bakgrund av den uppenbara meningslösheten i sitt eget arbete, som kräver för mycket ansträngning och tid och inte ger moralisk, och ibland materiell, tillfredsställelse. Travis Bredbury, co -Author till boken ”Emotional Intelligence 2.0 ", erbjuder sju sätt att hantera det.

Men innan du bedriver behandling av utbrändhet, överväg varningssignaler som säger att det är dags att vidta åtgärder.

– Du har förvärrat relationerna med nära och kära och kollegor.

– Det fanns hälsoproblem (ryggsmärta, nacke, ofta förkylningar, hjärtsmärta, migrän).

– Kognitiva problem (minnet förvärras, du lyssnar och hör inte, läser och förstår inte).

– Du tar ständigt arbete hem.

– Du känner dig trött även efter en åtta timmars sömn.

– Du letar efter en dålig sak i allt, även om du var en positiv person tidigare.

– Du tycker inte om dina favoritklasser.

– Du har tappat motivation – nu arbetar du bara av rädsla för uppsägning eller missnöje med chefen.

– du blir mindre produktiv.

– Du bryr dig inte om dig själv.

Om du hittar några symtom på utbrändhet ska du inte få panik. Det är bara dags att ta hand om dig själv.

1.Dis om du stänger av

Tillgänglighet i 24/7 -läge berövar möjligheten att ladda om och ändra fokus. Vi kommunicerar med nära och kära och svarar på arbetssamtal, förbereder middag och tänker på morgondagens möte. Även om du inte kan stänga av telefonen hela kvällen och under helgen, försök att lyfta fram den strikt definierade tiden för svar på elektronisk och röstbrevlåda.

2.Lyssna på din kropp

Många tror att huvudvärk endast sker från uttorkning, magen gör ont på grund av livsmedel som inte är stalen och nacken beror på en dålig kudde. Men ofta är smärtan en signal om stress eller ångest. För att bevara fysisk och mental hälsa är det viktigt att lära sig att känna igen din kropps språk.

3.Planera inte bara fungera, utan också vila

Planering gör livet mer stabilt och förutsägbart. Dessutom kommer du att ha ett incitament att avsluta affärer och koppla av. Försök att ange läsning i ditt dagliga schema (till exempel från 19:00 till 19:30). Följ detta schema i flera dagar, så kommer du att känna hur mycket lugnare dina kvällar blev.

4.Drick inte sömntabletter

Lugnande medel och alkohol har en kortvarig effekt och förstör den naturliga sömnprocessen. Sömnens faser under påverkan av droger kränks, så människor ser konstiga drömmar och vaknar helt onödiga. En sådan dröm främjar bara utbrändhet, medan en hälsosam sömn, tvärtom, förhindrar stress.

5.Bli mer organiserad

Det tros att stress uppstår mot bakgrund av överdriven belastning. Detta är bara delvis sant. Många människor kan helt enkelt inte korrekt organisera arbetsfrågor och bli mer effektiva. Det händer ofta att två personer på samma kontor arbetar i samma position, varav en ständigt försenas och tar arbete hemma, och den andra har tid för arbetstid. Den kloka chefen kommer att stimulera den första att arbeta mer effektivt, och den korta synta chefen kommer att uppmuntra tillberedaren.

6.Ta regelbundna pauser under en arbetsdag

En frisk vuxen kan arbeta kontinuerligt i en och en halv timme. Då måste han vila i cirka femton minuter. Om du inte är en paus när du blir trött, arbetar du troligt oproduktivt. Försök att arbeta och vila på schemat och se omedelbart det bästa resultatet.

7.Kontakta dina nära och kära

Kommunikation med nära och kära – ett botemedel mot utbrändhet. Ibland behöver du bara koppla bort från företaget och tillbringa tid med familj eller vänner för att känna tillströmningen av energi och önskan att arbeta.

Om ingen av de föreslagna metoderna fungerar kan det vara värt att tänka på att ändra arbete.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *